Кулінарія та страви

Малина в сметанному желе. Смачний літній десерт.

Доброго дня!
Радий вітати вас на каналі “Дилетант на кухні”.

Зараз йде самий сезон збору смачної садової ягоди – малини. Вона в цей час дуже доступна: її можна купити, буквально, на кожному розі, у когось росте на дачі, кому-то, в якості гостинця, привозять із села.

Звичайно, свіжа малина і сама по собі дуже смачна, але, все таки, з часом приїдається.
Як раз, на цей випадок у мене є непоганий рецепт смачного десерту який можна приготувати з цієї ягоди.

Малина в сметанному желе.

Список інгредієнтів:

Малина 3 склянки
Сметана 500 г
Вода 1 склянку (250 мл)
Цукор 1 стакан
Желатин харчовий швидкорозчинний 2 пакетики по 10 гр

Желатин раджу використовувати марки “Dr. Oetker” (не реклама). Він швидко розчиняється, і практично не має специфічного смаку і запаху, за який багато хто не люблять використовувати цей продукт в десертах. Ну, або ж, можна скористатися желирующими речовинами рослинного походження – пектином або агар-агаром.

  1. Желатин залити склянкою теплої води і залишити набухати на 10 хвилин.
  2. З’єднати сметану з цукром і гарненько перемішати
  3. Набряклий желатин розтопити на водяній бані до повного розчинення гранул
  4. З’єднати сметану з желатином, гарненько все перемішати до однорідного стану.
  5. Залити отриману суміш у відповідні формочки. (Я використовував звичайні скляні салатники. Щоб потім витягти желе, досить опустити їх, на 15-20 секунд, денцем в гарячу воду)
  6. Засипати в сметану ягоди, обережно перемішати і прибрати форми в холодильник.

Приблизно через дві години, желе схопиться, і десерт можна подавати до столу.

Такий десерт зі свіжих ягід і сметани сподобається всім, байдужим точно ніхто не залишиться. Він чудово може замінити і торт морозиво відразу.