Харчування

Оселедчик в майонезно-гірчичному соусі. Відмінна закуска до напоїв для дорослих.

Оселедчик слабкого засолу – вже сама по собі є прекрасною закускою до “біленької”.
Та й просто з відварною картоплею, вона диво як хороша.
Я, наприклад, обожнюю цю рибу, можу зараз з’їсти одну рибину цілком, особливо, якщо вона власного засолу.

Але погодьтеся, як би не була ця смачна риба, нудно весь час одне і теж. Хочеться все таки, якого ніякого, різноманітності.

Добре, що є способи це зробити, не ставлячи на шкоду смак самої оселедця, а навпаки доповнюючи його, роблячи більш багатим.
Потрібно просто залити шматочки обробленої оселедця якимось соусом, наприклад гірчично-майонезним, і трохи почекати.

А про те, як зробити такий соус, і піде мова в цій статті.

Щоб приготувати соус для заливки однієї оселедчика знадобиться:

1 шт ріпчастої цибулі

2 ст. ложки майонезу

1 ст. ложка французької гірчиці

1 ст ложка російської гірчиці

0,5 чайної ложки цукру

половинка лимона

  • З’єднати, в будь підходящої ємності, майонез, обидва виду гірчиці, цукор і чайну ложечку лимонного соку. Все це добре перемішати.
  • Оселедець обробити на філе будь-яким зручним способом, і нарізати на шматочки.
    Якщо лінь возитися з обробленням, не забороняється використовувати вже готове філе оселедця.
  • Цибулю нарізати кільцями і викласти на рибу.
  • Залити приготовленим соусом, оселедець з цибулею і перемішати, щоб заливка рівномірно покривала кожен шматочок риби.
  • Перекласти рибу в підходящу ємність, бажано скляну або емальовану, тільки без сколів, і закривши кришкою, прибрати в холодильник.

Через дві години рибу вже можна їсти.

Подавати оселедець, в гірчично-майонезній заливці, неодмінно з відварною картоплею. Можна ще, після варіння, картопельку обсмажити, так вийде ще смачніше.