Харчування

Як приготувати смачні ласощі татарської кухні – медовий чак-чак.

Чак-чак – солодке борошняне блюдо, найбільш поширене в татарської та башкирської кухнях, а так само, кухнях багатьох тюркських народів.

Готується ця східна солодкість з пшеничного тіста, замішаного на яйцях. Тісто нарізати на невеликі вузькі смужки, які обсмажують у фритюрі, а після, просочуються сиропом з цукру і меду.

Незважаючи на гадану складність страви, готувати його дуже легко.
Переглянувши, описаний нижче, процес приготування, ви переконаєтеся в цьому особисто.

Рецепт східній солодощі – Чак-чак.

Для початку, список необхідних інгредієнтів.

Тісто:
Борошно пшеничне 2 – 2,5 склянки
Яйця курячі 3 шт
Цукор 1 ст. ложка
Вода-1 ст. ложка
Сіль 0,5 ч. ложки

Сироп:
Цукор 0,5 склянки
Вода 100 мл
Мед 2 ст. ложки

  • Замішуємо тісто.
    У глибоку миску розбити три курячих яйця, додати столову ложку цукру і добре перемішати до однорідної маси.
  • Пів-чайної ложки солі розчинити, або хоча б спробувати це зробити, в столовій ложці води і додати до збовтаним яйцям.
  • Невеликими порціями вводячи просіяне борошно, замісити досить круте тісто.
  • Тісто розкачати в тонкі, 3 – 4 мм, листи. Листи тіста нарізати на тонкі смужки, а їх, у свою чергу, нарізати на шматочки до 2 -3 див.
  • Обсмажити шматочки тіста у великій кількості розігрітої олії, до золотистого кольору
  • Шматочки тіста у фритюрі здорово збільшаться в обсязі і в підсумку вийде ось така купа хрустких смачних паличок.

Тепер потрібно приготувати сироп, яким буде заливатися чак-чак.

  • У будь походящей каструльці змішати півсклянки цукру і 100 мл води.
  • Ставимо каструльку на вогонь і випарюємо воду до тих пір, поки не вийде рідка карамель.
  • Знімаємо карамель з вогню, додаємо до неї пару столових ложок меду і гарненько перемішуємо до однорідної маси.
  • Заливаємо солодким сиропом чак-чак, гарненько перемішуємо, щоб кожен шматочок покрився цукрово-медової сумішшю і викладаємо, або на тарілку гіркою, як торт мурашник, або, в яку-небудь форму.
  • Відправити чак-чак в холодильник, щоб сироп охолов і гарненько склеїв всі шматочки обсмаженого тесту.

Ну ось і все! Погодьтеся, страва дійсно не так вже й складно в приготуванні, як це здається на перший погляд.

Навіть я, не особливий любитель солодкого, з великим задоволенням з’їдаю пару шматочків цій східній солодощі. Що вже говорити про моїх ласунів, вони взагалі в повному захваті від цього ласощі.